Glow Facial: de ideale zomerbehandeling voor de huid

vitamine c antioxidant huidveroudering

Vanaf 21 juni start officieel de zomer. De dagen worden steeds zonniger en de temperatuur stijgt. Onze huid wordt steeds meer blootgesteld aan UV-straling. In mijn vorige blog had ik al wat meer verteld over de invloed van zonlicht op de huid. In de zomerperiode kan de huid dus wel wat extra hulp gebruiken. Tijd om in deze blog wat meer te vertellen over de Glow Facial behandeling.

Wat doet de Glow Facial behandeling voor de huid?

De Glow Facial is een combinatiebehandeling met de dermapen en een peeling op basis van maar liefst 70% vitamine C.

Vitamine C is een sterk antioxidant. Antioxidanten zijn belangrijk om de huid te beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn zuurstofmoleculen die zich kunnen binden aan het DNA en andere belangrijke cellen in de huid. Door deze binding worden de cellen aangetast waardoor we sneller en ook meer te maken krijgen met huidverouderingsverschijnselen. Er zijn verschillende factoren die kunnen zorgen voor vrije radicalen, zoals bijvoorbeeld UV-straling, roken, alcohol en stress. In deze blog ga ik nog wat dieper in over het onderwerp huidveroudering. Het inzetten van antioxidanten zoals vitamine C biedt de huid optimale bescherming tegen vrije radicalen en dus ook tegen huidveroudering. Hierdoor is de Glow Facial ook ideaal om in te zetten in de zomermaanden aangezien de huid in deze maanden veel blootgesteld wordt aan UV-straling.

Vitamine C heeft daarnaast nog vele andere voordelen. Zo stimuleert vitamine C de collageen- en elastineproductie. Hierdoor worden rimpels en fijne lijntjes actief aangepakt. Ook is vitamine C in staat om pigmentvlekken te verminderen en om de huidteint te egaliseren.

Na het aanbrengen van de vitamine C peeling wordt de huid behandeld met de dermapen. De dermapen is een pen met miniscule naaldjes die op een hoog tempo in de huid vibreren. Hierdoor wordt de vitamine C nog beter opgenomen door de huid. Daarnaast zorgt de dermapen ervoor dat de celvernieuwing gestimuleerd wordt en dat er collageen- en elastine wordt aangemaakt. Rimpels en lijntjes worden actief aangepakt en de huid voelt weer zachter en fijner aan.

Voor wie is de Glow Facial behandeling geschikt?

De behandeling kan ingezet worden bij de volgende indicaties:

  • Huidverouderingsverschijnselen
  • Zonbeschadigde huid
  • Pigmentvlekken
  • Onregelmatige huidteint
  • Grauwe / doffe huid
  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Littekens
  • Vochtarme huid

Is de behandeling pijnlijk?

De behandeling is over het algemeen goed te verdragen. Wel kan er tijdens de behandeling een licht branderig gevoel ervaren worden. Dit gevoel trekt na de behandeling vrijwel direct weg.

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling ziet de huid er lichtrood uit. Deze roodheid trekt meestal binnen 1 tot 2 dagen weer weg. De huid kan tevens de eerste paar dagen wat droger aanvoelen, dit gevoel trekt na 3 dagen weer weg.

Vrijblijvend huidadvies

NVB huidzorg is een praktijk voor huidtherapie in de omgeving Bavel, Breda, Ulvenhout, Chaam en omstreken. Als erkende HBO-gediplomeerde huidtherapeut van NVB huidzorg help ik jou graag verder om huidklachten te verminderen. Wil jij graag weten wat NVB huidzorg voor jou kan betekenen? Neem dan gerust eens contact op voor een vrijblijvende intake. Tijdens deze intake nemen we jouw hulpvraag samen door en bekijken we de huid. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld zodat jij precies weet hoe jouw klachten aangepakt kunnen worden. 

NVB huidzorg
Beemd 6
4854SC Bavel

T: 0638780020
M: info@nvbhuidzorg.nl

Aangesloten bij:

Openingstijden:
Donderdagen 08:30 – 21:00 uur

Volg ons ook via:

Misschien vind je deze blogs ook interessant

Pigmentvlekken sproeten

Wat zijn pigmentvlekken?

In de huid bevinden zich pigmentcellen. Deze pigmentcellen produceren melanine (pigment) waardoor de huid een bruine kleur krijgt. Zo maakt iemand met een lichte huidskleur minder melanine aan dan iemand met een donkere huidskleur. Onder invloed van UV-straling kunnen de pigmentcellen meer melanine aanmaken waardoor de huid bruiner gaat kleuren. Wanneer de pigmentcellen echter beschadigd raken, zal er een overproductie plaatsvinden van melanine waardoor donkere vlekken ontstaan. Er zijn veel verschillende vormen van pigmentvlekken en iedere vorm kan weer een andere oorzaak hebben. In deze blog zal ik de vier meest voorkomende vormen toelichten.

zon zonnebrandcreme

De invloed van zonlicht op de huid

We zijn ons steeds beter bewust aan het worden van de effecten van de zon. Van veel (onbeschermde) zonblootstelling is bekend dat het de kans op huidkanker kan vergroten. Vooral zonblootstelling en verbranding op jonge leeftijd is een risicofactor. Zonlicht heeft echter ook voordelen. Zo wordt er vitamine D aangemaakt in de huid en voel je je gelukkiger. Toch is er nog veel meer te vertellen over zonlicht. In deze blog ga ik jullie dan ook meer informatie geven over de verschillende vormen van UV-stralen, de invloed op de huid en geef ik praktische tips.

3 gedachten over “Glow Facial: de ideale zomerbehandeling voor de huid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *