Fibromen / ouderdomswratten

Wat zijn fibromen en ouderdomswratten?

Fibromen en ouderdomswratten zijn kleine goedaardige gezwellen van bindweefsel. Wel zit er een verschil tussen fibromen en ouderdomswratten. Fibromen zijn huidskleurig of lichtbruin van kleur en voelen aan als zachte bobbeltjes op de huid. Soms kunnen ze een klein steeltje hebben waardoor ze ook wel eens steelwratten worden genoemd. Fibromen kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar zijn meestal te zien in de hals, oksels, onder de borsten, liezen of het bewegend ooglid.

Ouderdomswratten, ook wel verruca seborrhoica genoemd, zijn oneffenheden die sterk lijken op een wrat. Ouderdomswratten kunnen huidskleurig, lichtbruin, donkerbruin of zelfs zwart zijn. Daarnaast hebben de plekjes een ‘bloemkoolachtige’ structuur. Ouderdamswratten kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar zijn meestal te zien in het gezicht (slapen), handruggen en het bovenste gedeelte van de romp.

fibromen ouderdomswratten

Hoe ontstaan fibromen en ouderdomswratten?

De precieze oorzaak is nog onbekend. Bij fibromen is er echter wel een relatie gevonden met overgewicht en de menopauze. Bij ouderdomswratten kan erfelijkheid en zonblootstelling een rol spelen. Ze komen vaker voor bij mensen op oudere leeftijd.

Welke behandeling is geschikt?

Fibromen en ouderdomswratten kunnen zeer goed behandeld worden middels coagulatie. Coagulatie is een techniek waarbij goedaardige oneffenheden aangestipt en verwijderd worden middels verhitting. Bij NVB huidzorg maken we gebruik van de Cauteerstift. De Cauteerstift is een apparaat waarmee huidoneffenheden zeer nauwkeurig, snel en veilig behandeld kunnen worden.

coagulatie fibromen ouderdomswratten

Waarom kiezen voor NVB huidzorg?

Gratis intake

Kom je voor het eerst en wil je graag starten met een behandeling? Dan plannen we altijd eerst een gratis intake. Samen nemen we de huidklacht door en bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Behandelingen uitgevoerd door een erkende huidtherapeut

Laat je behandelen door een HBO-gediplomeerde huidtherapeut. Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het herkennen en verminderen van huidklachten.

Huidtherapie en laseren in Breda waarbij persoonlijke aandacht centraal staat

Oprechtheid en aandacht staan centraal bij NVB huidzorg. Het is onze passie om jouw huidklachten te verminderen zodat je weer lekkerder in je vel gaat zitten.

Aangesloten bij beroepsvereniging en kwaliteit geregistreerd

NVB huidzorg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Mogelijkheid tot vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Wil je graag weten of je recht hebt op een vergoeding? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder!

Plan gemakkelijk en snel je gratis intake in