Vergoeding huidtherapie

Wordt huidtherapie vergoed?

Heb je een aanvullende verzekering voor huidtherapie? Dan kunnen de behandelingen mogelijk vergoed worden. NVB huidzorg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Hierdoor voldoet NVB huidzorg aan alle eisen die de zorgverzekeraar stelt om mogelijk voor een vergoeding in aanmerking te kunnen komen. De volgende vergoedingen kunnen vallen onder de aanvullende verzekering:

  • Acnetherapie
  • Camouflagetherapie
  • Vaat- en pigmentbehandelingen
  • Laserontharing
peeling behandeling

Acnetherapie

Heb je last van acne en/of acnelittekens in het gezicht of de hals? Dan kunnen behandelingen gericht op het verminderen van deze klachten mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bij NVB huidzorg worden peelings en dermapen behandelingen ingezet om acneklachten en acnelittekens te verminderen.

Camouflagetherapie

Heb je last van pigmentvlekken, vaatafwijkingen of littekens in het gezicht of de hals? Dan kunnen behandelingen gericht op het verminderen of camoufleren van deze klachten mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bij NVB huidzorg worden peelings, dermapen behandelingen en de foundations van Oxygenetix ingezet om huidoneffenheden te verminderen of te camoufleren.

Vaat- en pigmentbehandelingen

Deze vergoeding is slechts bij enkele zorgverzekeraars beschikbaar. Heb je last van pigmentvlekken en vaatafwijkingen in het gezicht? Dan kunnen behandelingen gericht op het verminderen van deze klachten mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Bij NVB huidzorg bieden we peelings, dermapen en laserbehandelingen aan voor het verminderen van pigmentvlekken en vaatafwijkingen.

Laserontharing

Bij NVB huidzorg bieden we laserbehandelingen met de GentleMax Pro aan voor het verminderen van ongewenste haargroei. Heb je last van ongewenste haargroei in het gezicht en/of de hals? Dan kunnen deze behandelingen mogelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. 

Heb ik recht op een vergoeding?

De voorwaarden en hoogtes van de vergoedingen kunnen per zorgverzekeraar verschillen. Ben je benieuwd of je recht hebt op een vergoeding? Neem dan gerust contact met ons op zodat we je hiermee kunnen helpen.

Heb ik een verwijzing nodig?

NVB huidzorg is direct toegankelijk waardoor u geen verwijzing hoeft te hebben om een afspraak te maken. De zorgverzekeraar kan echter wel eisen dat u een verwijzing laat zien als u aanspraak wilt maken op uw vergoeding. Dit verschilt per zorgverzekeraar en per vergoeding.