Rimpels / huidveroudering

Rimpels en huidveroudering

We krijgen uiteindelijk allemaal met huidveroudering te maken. Vanaf het 25e levensjaar begint het huidverouderingsproces al te starten. De huid begint minder collageen en elastine aan te maken. Collageen is verantwoordelijk voor een gladde huid en elastine voor een stevige en elastische huid. Wanneer deze stofjes gaan afnemen, zullen uiteindelijk rimpels en huidverslapping ontstaan. Hoe ouder we daarnaast worden, hoe meer schade de huid heeft opgelopen door bijvoorbeeld zonlicht. Hierdoor kunnen er op latere leeftijd ook andere klachten zichtbaar worden, zoals pigmentvlekken en verwijde bloedvaatjes (couperose). Ook gaat de huid zich uiteindelijk verdikken waardoor een grauwe en doffe huid ontstaat. 

Huidveroudering rimpels

Hoe ontstaat huidveroudering?

 Huidveroudering kun je grofweg verdelen in twee categorieën, namelijk: intrinsieke huidveroudering en extrinsieke huidveroudering. Intrinsieke huidveroudering is erfelijk bepaald en wordt ook wel onze biologische veroudering genoemd. We hebben hier geen invloed op. Extrinsieke huidveroudering ontstaat door factoren van buitenaf. Op deze extrinsieke veroudering kunnen we wel invloed hebben. Extrinsieke huidveroudering kan ontstaan door zonlicht, roken, voeding, luchtverontreiniging, stress, hormonen en hitte/wind. Hierbij zijn zonlicht en roken de twee grootste boosdoeners. Deze extrinsieke factoren zorgen ervoor dat er zogeheten ‘vrije radicalen’ worden gevormd. Vrije radicalen zijn actieve zuurstofmoleculen. Een te veel aan vrije radicalen zal zorgen voor een binding en schade aan onze eiwitten, waaronder het collageen en elastine. Deze schade zorgt vervolgens weer voor een versneld huidverouderingsproces. 

Welke behandelingen kunnen er worden ingezet?

Bij NVB huidzorg kunnen we verschillende behandelingen inzetten om rimpels en huidveroudering te verminderen

 Dermapen

De dermapen is een pen met miniscule naaldjes die de huid in de diepere lagen stimuleert om meer collageen en elastine aan te maken. Hierdoor zal de huidstructuur vergladt worden en rimpels verminderen.
Meer lezen »

Chemische Peeling

Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit zuren. De huid wordt gestimuleerd om zich te vernieuwen. Hierdoor zullen dode huidcellen verwijderd worden, waardoor de huid er gladder, frisser en gezonder uit gaat zien.
Meer lezen »

Laserbehandelingen

Met behulp van de krachtige GentleMax Pro laser kunnen verwijde bloedvaatjes (couperose) en pigmentvlekken effectief verwijderd worden. 
Meer lezen »

Waarom kiezen voor NVB huidzorg?

Gratis intake

Kom je voor het eerst en wil je graag starten met een behandeling? Dan plannen we altijd eerst een gratis intake. Samen nemen we de huidklacht door en bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Behandelingen uitgevoerd door een erkende huidtherapeut

Laat je behandelen door een HBO-gediplomeerde huidtherapeut. Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het herkennen en verminderen van huidklachten.

Huidtherapie en laseren in Breda waarbij persoonlijke aandacht centraal staat

Oprechtheid en aandacht staan centraal bij NVB huidzorg. Het is onze passie om jouw huidklachten te verminderen zodat je weer lekkerder in je vel gaat zitten.

Aangesloten bij beroepsvereniging en kwaliteit geregistreerd

NVB huidzorg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Mogelijkheid tot vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Wil je graag weten of je recht hebt op een vergoeding? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder!

Plan gemakkelijk en snel je gratis intake in