Kalknagels

Wat zijn kalknagels?

Kalknagels worden ook wel schimmelnagels genoemd. Er is sprake van een nagel die aangetast is door een schimmelinfectie. Hierdoor gaat het uiterlijk van de nagel veranderen. Kalknagels hebben een gele tot bruine kleur, zijn brokkelig en zijn verdikt. De nagel kan langzamer tot niet meer gaan groeien en kan uiteindelijk losraken wanneer deze dusdanig is aangetast. Zowel de teennagels als de nagels van de handen kunnen aangedaan zijn. Vaak zijn er meerdere nagels tegelijk besmet. 

Kalknagels

Hoe ontstaan kalknagels?

Schimmels zijn op veel plekken aanwezig. Een besmetting ligt dus snel op de loer. Kalknagels komen vaker voor bij mensen met diabetes of een verminderde afweer. Er zijn daarnaast ook omstandigheden waardoor een schimmelinfectie makkelijker kan optreden, namelijk:

  • Beschadigingen aan de nagel. Hierdoor kan de schimmel gemakkelijker binnen dringen
  • Overmatige transpiratie van de voeten
  • Op blote voeten lopen in openbare ruimtes, zoals douches, sauna, kleedkamers, sporthallen etc.
  • Knellende schoenen en het dragen van kunststof sokken
  • Niet goed afdrogen van de voeten na het douchen

Hoe kunnen kalknagels behandeld worden?

Bij NVB huidzorg wordt er gebruik gemaakt van de GentleMax Pro laser om kalknagels te behandelen. Door de krachtige laserstraal worden de kalknagels tot 45 graden verhit. Hierdoor raakt de schimmel beschadigd waardoor de groei gestopt wordt. Het laseren van de kalknagels is een uiterst veilige methode.

kalknagels laseren in Breda

Waarom kiezen voor NVB huidzorg?

Gratis intake

Kom je voor het eerst en wil je graag starten met een laserbehandeling? Dan plannen we altijd eerst een gratis intake. Samen nemen we de huidklacht door en bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Behandelingen uitgevoerd door een erkende huidtherapeut

Laat je behandelen door een HBO-gediplomeerde huidtherapeut. Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het herkennen en verminderen van huidklachten.

Huidtherapie en laseren in Breda waarbij persoonlijke aandacht centraal staat

Oprechtheid en aandacht staan centraal bij NVB huidzorg. Het is onze passie om jouw huidklachten te verminderen zodat je weer lekkerder in je vel gaat zitten.

Aangesloten bij beroepsvereniging en kwaliteit geregistreerd

NVB huidzorg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Mogelijkheid tot vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Wil je graag weten of je recht hebt op een vergoeding? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder!

Plan gemakkelijk en snel je gratis intake in