Overbeharing

Wat is overbeharing?

Overbeharing is onder te verdelen in twee varianten, namelijk hypertrichose en hirsutisme. Bij hypertrichose is er sprake van een te veel aan haargroei op de gebieden waar normaal gesproken ook haargroei aanwezig is, zoals bijvoorbeeld de oksels, schaamstreek of benen. Bij hirsutisme is er sprake van overbeharing bij vrouwen volgens het mannelijke patroon. Normaal gesproken is er bij vrouwen op bijvoorbeeld de bovenlip of borst geen haargroei te zien, terwijl dit bij hirsutisme juist wel het geval is. 

Ontharen overbeharing

Hoe ontstaat overbeharing?

Meestal is er sprake van een te hoog testosterongehalte in het bloed. Testosteron behoort tot de mannelijke hormonen en stimuleert haargroei. Zo komt overbeharing vaker voor bij vrouwen na de overgang. De hoeveelheid vrouwelijke hormonen nemen namelijk af waardoor de mannelijke hormonen (testosteron) de overhand krijgen. Daarnaast spelen andere factoren een rol bij het ontstaan van overbeharing. 

Erfelijkheid

Overbeharing kan erfelijk bepaald zijn. Dit is vooral te zien bij mensen met een Marokkaanse, Turkse of Griekse achtergrond. De overbeharing kan hierbij ontstaan door een te hoog testosterongehalte, maar ook door een hogere gevoeligheid voor testosteron.

Medicatie

Medicijnen zoals orale anticonceptiva, testosteron, anabole steroïden, danazol, methyldopa, fenytoine, ciclosporine of bijvoorbeeld minoxidil kunnen overbeharing veroorzaken.

Medische aandoeningen

Bepaalde medische aandoeningen kunnen zorgen voor een verhoogd testosterongehalte. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS), Cushing syndroom, congenitale bijnierhyperplasie of tumoren. 

Hoe kan overbeharing behandeld worden?

Bij NVB huidzorg kunnen we overbeharing effectief behandelen middels lasertherapie. We maken gebruik van de GentleMax Pro laser: één van de nieuwste en krachtigste lasers van dit moment. 

Laserbehandeling

Waarom kiezen voor NVB huidzorg?

Gratis intake

Kom je voor het eerst en wil je graag starten met laserontharing? Dan plannen we altijd eerst een gratis intake. Samen nemen we de huidklacht door en bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Behandelingen uitgevoerd door een erkende huidtherapeut

Laat je behandelen door een HBO-gediplomeerde huidtherapeut. Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het herkennen en verminderen van huidklachten.

Huidtherapie en laseren in Breda waarbij persoonlijke aandacht centraal staat

Oprechtheid en aandacht staan centraal bij NVB huidzorg. Het is onze passie om jouw huidklachten te verminderen zodat je weer lekkerder in je vel gaat zitten.

Aangesloten bij beroepsvereniging en kwaliteit geregistreerd

NVB huidzorg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Mogelijkheid tot vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Wil je graag weten of je recht hebt op een vergoeding? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder!

Plan gemakkelijk en snel je gratis intake in