Rosacea

Wat is rosacea?

Rosacea is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door een rode verkleuring van de huid waarbij uitgezette vaatjes (couperose) zichtbaar kunnen zijn. Deze roodheid kan erg fluctueren door verschillende factoren waaronder stress, warmte, sporten en bijvoorbeeld pittig eten. Naast de kenmerkende roodheid kunnen er ook bultjes (papels) en puistjes voorkomen op de huid. De klachten worden meestal gezien op de wangen en de neus, maar kunnen ook op andere gebieden in het gezicht voorkomen. Rosacea komt voornamelijk voor bij vrouwen na het 30e levensjaar en kan soms erg lijken op acne. In tegenstelling tot acne komen er bij rosacea echter (vrijwel) geen mee-eters voor. 

rosacea

Hoe ontstaat rosacea?

 De precieze oorzaak is nog niet bekend. Typisch is dat rosacea meestal pas begint na het 30e levensjaar. Rosacea komt vooral bij vrouwen voor. Ook is het bekend dat er veel factoren zijn die rosacea kunnen triggeren. Deze triggers zijn als volgt:

Expositie

Psychische stress en emoties (woede, angst, schaamte) / klimaatomstandigheden (koude, warmte, vochtigheid, UV-straling, wind) / koorts / inspanning / opvliegers / micro-organismen (Demodex, Helicobacter pylori, S Epidermidis)

Eten en drinken

Alcohol / koffie / thee / zuivelproducten / chocolade / chili / curry / pepers / capsaïcine / tomaten / spinazie / soja / azijn / citrusfruit / avocado / aubergine

Irritantia

Alcohol bevattende reinigingsproducten voor gelaat (behalve vetalcoholen) / parfum / aftershave / reinigingsdoekjes gelaat / menthol / scheerschuim / waterproof cosmetica /zeep

Medicatie

Capsaïcine / Corticosteroïden / Doxorubicine / Interferon / Infliximab / Niacine Nifedipine / Nitroglycerine / Prostaglandine E / Rifampicine

Hoe kan rosacea behandeld worden?

Bij NVB huidzorg bieden we meerdere behandelingen aan om rosacea te kunnen verminderen. 

Peelings

Peelings worden bij rosacea vooral ingezet om de huid te kalmeren en ontstekingen en puistjes te verminderen. 
Meer lezen »

Laserbehandelingen

Heb je last van verwijde bloedvaatjes (couperose)? Dan is lasertherapie een zeer effectieve methode. Bij NVB huidzorg maken we gebruik van de GentleMax Pro laser: één van dé nieuwste en krachtigste lasers van dit moment.
Meer lezen »

Oxygenetix

 De foundations van Oygenetix zijn speciaal ontworpen om oneffenheden te camoufleren en om de huid in optimale conditie te brengen. Ze bevatten kalmerende, herstellende en anti-baceriële ingrediënten en zijn geschikt voor de meest kwetsbare huid. 
Meer lezen »

Waarom kiezen voor NVB huidzorg?

Gratis intake

Kom je voor het eerst en wil je graag starten met een behandeling? Dan plannen we altijd eerst een gratis intake. Samen nemen we de huidklacht door en bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Behandelingen uitgevoerd door een erkende huidtherapeut

Laat je behandelen door een HBO-gediplomeerde huidtherapeut. Een huidtherapeut is gespecialiseerd in het herkennen en verminderen van huidklachten.

Huidtherapie en laseren in Breda waarbij persoonlijke aandacht centraal staat

Oprechtheid en aandacht staan centraal bij NVB huidzorg. Het is onze passie om jouw huidklachten te verminderen zodat je weer lekkerder in je vel gaat zitten.

Aangesloten bij beroepsvereniging en kwaliteit geregistreerd

NVB huidzorg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Mogelijkheid tot vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Wil je graag weten of je recht hebt op een vergoeding? Neem dan gerust contact op. We helpen je graag verder!

Plan gemakkelijk en snel je gratis intake in