Mijn ervaring met een TCA-peeling

peeling

Als huidtherapeut vind ik het belangrijk dat ik zelf ook behandelingen onderga. Op deze manier weet ik precies wat mijn klanten zelf ervaren. Onlangs heb ik een TCA-peeling laten uitvoeren. Een TCA-peeling is een sterke peeling die ingezet kan worden voor diverse indicaties. Wil jij weten hoe mijn herstel verliep en wat mijn ervaringen zijn? Lees dan snel verder!

TCA-peeling: wat is het?

Een TCA-peeling is een sterke peeling die ervoor zorgt dat de huid gaat vernieuwen en versneld gaat afschilferen. Hierdoor zal er na de behandeling vervelling op gaan treden. Onder deze vervelling komt vervolgens een egalere en gezondere huid tevoorschijn. Daarnaast zorgt een TCA-peeling ervoor dat het collageen en elastine in de huid wordt gestimuleerd. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor een gladde en strakke huid. Een TCA-peeling kan dus voor diverse indicaties worden ingezet, waaronder:

  • Pigmentvlekken
  • Oppervlakkige (acne)-littekens
  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Doffe en grauwe huid
  • Grove poriën en grove huidstructuur
  • Zonbeschadigingen
Bij NVB huidzorg maken we gebruik van de TCA-peelings van Dermaceutic. Deze peelings zijn beschikbaar in verschillende concentraties (12%, 15% en 18%). De concentratie die gebruikt wordt is afhankelijk van de indicatie en het huidtype. 

Mijn ervaring met de TCA-peeling

Tijdens de TCA-peeling

Voor mijn huid is gekozen voor de 15% TCA-peeling. Ik heb namelijk last van grove poriën en acne littekens. Bij TCA-peelings is het belangrijk dat de huid goed wordt voorbereid met specifieke huidverzorgingsproducten. Deze producten moeten peeling ingrediënten bevatten zoals bijvoorbeeld glycolzuur. Op deze manier zal de TCA-peeling beter en gelijkmatiger in de huid kunnen werken voor een optimaal resultaat. Zelf gebruikte ik ter voorbereiding de Dermaceutic Foamer 15 en Dermaceutic Turn Over. Deze producten kunnen na de peeling gebruikt blijven worden om het resultaat te onderhouden. 

Tijdens de behandeling wordt de huid allereerst gereinigd waarna de TCA-peeling in laagjes wordt aangebracht. Hoe meer lagen er aangebracht worden, hoe dieper de peeling komt. Tijdens de behandeling zal er allereerst roodheid zichtbaar zijn. Hoe meer lagen er aangebracht worden, hoe meer de huid wit gaat verkleuren. Deze witte verkleuring wordt frosting genoemd. Frosting betekent dat de peeling de tweede huidlaag heeft bereikt. Dit is vooral gewenst bij diepere indicaties zoals littekens en rimpels. 

Tijdens TCA peeling

Bij mij is deze frosting te zien op de bovenzijde van de wangen en op de kin omdat daar de meeste acne-littekens aanwezig zijn. De peeling voelt branderig aan op de huid. Dit gevoel neemt toe naarmate er meer lagen van de peeling worden aangebracht. Aan het einde wordt er een kalmerende en verzorgende nabehandelingscrème aangebracht. Hierdoor neemt het branderige gevoel vrij snel af en ook de frosting is niet meer zichtbaar op de huid. 

1 dag na de TCA peeling

1 dag na de TCA-peeling

Na de peeling voelt de huid strak aan. Dit is vooral rondom de mond aanwezig aangezien dit gebied erg bewegelijk is. Tevens ziet mijn gezicht er rood uit, vooral op de bovenzijde van de wangen en bij de kin. Dit komt omdat de peeling op deze gebieden dieper was aangebracht. Na de peeling is het belangrijk dat de huid minimaal 1 week wordt verzorgd met milde huidverzorgingsproducten. Zo gebruik ik iedere ochtend en avond de Dermaceutic Advanced Cleanser om mijn huid te reinigen. Vervolgens breng ik de Dermaceutic K Ceutic aan. Dit is een nabehandelingscrème die mijn huid sneller helpt genezen. De crème heeft een volle textuur wat erg fijn is aangezien mijn huid strak aanvoelt. Tevens bevat deze crème SPF 50 wat erg belangrijk is, aangezien de huid na de peeling kwetsbaar is voor de zon.

2 dagen na de TCA-peeling_resultaat

Na 2 dagen

Na 2 dagen begint de huid droger te worden en zijn er plooien te zien. Ook begint de huid rondom de mond te schilferen. Deze vervelling begint altijd eerst rondom de mond aangezien dit een bewegelijk gebied is. Naarmate de dagen vorderen, zal de vervelling uiteindelijk verspreiden naar de buitenste zone van het gezicht. Over het algemeen duurt de vervelling gemiddeld 1 week. 

3 dagen na de TCA-peeling

Na 3 dagen

Na 3 dagen is de vervelling het heftigst. Bij mijn bovenlip zijn de velletjes al verdwenen, maar op andere gebieden moet de vervelling nog beginnen. Het is in deze fase belangrijk om niet aan de huid te komen. Het trekken aan de velletjes kan namelijk zorgen voor littekenvorming. 

Na 5 dagen

Na 5 dagen is de vervelling alleen nog aanwezig op het voorhoofd en bij de slapen. Verder is te zien dat ik op enkele plekken wat onzuiverheden heb gekregen. Dit is een normale bijwerking van de peeling. De peeling zorgt er namelijk voor dat de huid intensief gaat vernieuwen. Vuiligheden die dieper in de huid aanwezig waren, worden nu sneller naar boven gedrukt. Deze onzuiverheden trekken weer snel bij. 

Resultaat na de TCA-peeling

Nadat alle vervelling was verdwenen, voelde mijn huid enorm zacht en fijn aan. De lichte pigmentvlekjes en oneffenheden onder mijn ogen zijn vervaagd. Tevens zijn mijn poriën verfijnd. Ik ben hier dan ook heel blij mee. Wat betreft de acne-littekens zijn er nog geen grote verschillen zichtbaar. Er zijn namelijk meerdere peeling behandelingen nodig. Afhankelijk van de indicatie zijn er 2-4 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Wat betreft huidverzorging gebruik ik momenteel weer de producten waar ik mijn huid mee had voorbereid. Het is namelijk belangrijk om na de peeling de huid goed te onderhouden. Dit kan worden gedaan door huidverzorgingsproducten met peeling ingrediënten te gebruiken. 

Voor en na TCA-peeling

Wil jij weten of een TCA-peeling geschikt is voor jou?

Kom dan gerust eens langs bij NVB huidzorg voor een gratis intake. Tijdens deze intake bespreken we jouw wensen en bekijken we de huid. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld zodat jij precies weet hoe jouw klachten aangepakt kunnen worden. 

»  NVB huidzorg is een praktijk voor huidtherapie en laserbehandelingen in Breda
»  Behandelingen uitgevoerd door een erkende huidtherapeut
»  Aangesloten bij de beroepsvereniging NVH en geregistreerd in het KP-register
»  Mogelijkheid tot vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Huidtherapeut NVB huidzorg huidtherapie en laserpraktijk

Wellicht vind je deze blogs ook interessant

vitamine c antioxidant huidveroudering

GLOW FACIAL: DE IDEALE ZOMERBEHANDELING VOOR DE HUID

Vanaf 21 juni start officieel de zomer. De dagen worden steeds zonniger en de temperatuur stijgt. Onze huid wordt steeds meer blootgesteld aan UV-straling. In mijn vorige blog had ik al wat meer verteld over de invloed van zonlicht op de huid. In de zomerperiode kan de huid dus wel wat extra hulp gebruiken. Tijd om in deze blog wat meer te vertellen over de Glow Facial behandeling.

huidtherapeut schoonheidsspecialist dermatoloog

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN SCHOONHEIDSSPECIALIST, HUIDTHERAPEUT EN DERMATOLOOG?

Veel mensen kennen het beroep schoonheidsspecialisme of dermatologie. Bij huidtherapie is dit echter heel anders. Voor velen is huidtherapie een onbekend terrein. Ze weten niet goed wat een huidtherapeut precies doet en wat het verschil is met een schoonheidsspecialist of dermatoloog. Tijd dus om hier dieper op in te gaan in deze blog.

NVB huidzorg
Beemd 6
4854SC Bavel

T: 0638780020
M: info@nvbhuidzorg.nl

Openingstijden:
Klik hier voor de actuele openingstijden