Waarom wij verschillende skincare merken combineren

huidverzorging merken

Het aanbod van huidverzorgingsproducten is tegenwoordig erg groot. Ieder merk claimt de beste te zijn en dé oplossing te bieden tegen huidklachten. Als eigenaresse en huidtherapeut van NVB huidzorg heb ik er bewust voor gekozen om met meerdere merken te gaan werken. Bij NVB huidzorg maken we momenteel gebruik van maar liefst 7 merken en dat is niet zomaar. Wil jij graag weten waarom? Lees dan snel verder! 

De keuze van merken tijdens de start van de praktijk

Voordat NVB huidzorg werd opgestart, had ik al 3 jaar ervaring opgedaan als huidtherapeut bij andere klinieken. Hierbij heb ik kunnen werken met veel diverse merken. Toen ik mijn eigen praktijk wilde gaan starten, wist ik al meteen met welke merken ik wilde gaan samenwerken, namelijk: Dermaceutic, Renophase en Theraderm. Ik had al ervaring met deze merken en ik was hier erg tevreden over. Desondanks vond ik het belangrijk om voorafgaand aan de start van mijn bedrijf nog een onderzoek te doen. Ik ben gaan kijken welke actieve ingrediënten een bewezen werking kunnen hebben voor de huid en voor welk huidtype en huidklacht deze ingrediënten het meest geschikt zijn. Ik heb vervolgens alle producten van Dermaceutic, Renophase en Theraderm naast elkaar gaan zetten. Met de ervaring die ik al had en de gegevens van mijn onderzoek heb ik gekozen voor specifieke huidverzorgingsproducten. 

huidverzorging

Uitbreiding van het assortiment

Enige tijd nadat ik mijn praktijk was gestart, merkte ik dat ik nog wat specifieke huidverzorgingsproducten miste. Zo miste ik bijvoorbeeld nog producten voor iemand met rosacea, een gevoelige en vette acne huid, een droge beschadigde huid en zonbescherming voor de droge en zeer vette huid. Hierdoor ben ik me gaan verdiepen in andere merken. De informatie van mijn onderzoek kon ik nu gelukkig ook gebruiken. Ik maakte een keuze voor een aantal specifieke producten en ik zorgde er altijd voor dat ik de producten eerst zelf kon uitproberen. Uiteindelijk heb ik hierdoor nieuwe merken toegevoegd aan het assortiment, namelijk Toskani, Lira, Isis Pharma en Me-Line. 

Maar het is toch juist het beste om producten uit dezelfde huidverzorgingslijn te gebruiken?

Ik kom in de praktijk nog vaak klanten tegen die zich zorgen gaan maken wanneer ik huidverzorgingsproducten van verschillende merken adviseer. Ze denken dat het beter is om producten van één merk van dezelfde huidverzorgingslijn te gebruiken. Een huidverzorgingslijn richt zich vaak op één doelgroep en gebruikt daarbij meestal dezelfde actieve werkstoffen. Er wordt dus vaak vanuit de huidverzorgingslijn gedacht en dit kan natuurlijk geen kwaad. Ik probeer als huidtherapeut echter anders te kijken. Ik kijk naar het huidtype van de klant en de wensen. Ik bepaal vervolgens welke ingrediënten goed zouden kunnen werken voor mijn klant en ik ga daarna kijken welke producten hierbij aansluiten. Ik probeer hierbij een combinatie te maken van verschillende actieve werkstoffen om de huid zo optimaal mogelijk te kunnen verbeteren.

Waarom verdwijnen er soms juist producten uit het assortiment?

De huidverzorgingsproducten zijn met zorg uitgekozen en toegevoegd aan het assortiment van NVB huidzorg. Desondanks kan het wel eens voorkomen dat er uiteindelijk toch een huidverzorgingsproduct uit het assortiment wordt gehaald. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat het product wel doet wat het moet doen, maar dat het product misschien niet fijn smeert. Ik vind feedback van mijn klanten dan ook erg waardevol. Als ik merk dat een product toch niet helemaal naar wens is, dan probeer ik te kijken naar een ander nieuw product die wel beter zou aansluiten bij de wensen van de klant. Hierdoor blijft je bedrijf zich constant verbeteren. 

Vrijblijvend huidadvies

NVB huidzorg is een praktijk voor huidtherapie in de omgeving Bavel, Breda, Ulvenhout, Chaam en omstreken. Als erkende HBO-gediplomeerde huidtherapeut van NVB huidzorg help ik jou graag verder om huidklachten te verminderen. Wil jij graag weten  wat NVB huidzorg voor jou kan betekenen? Neem dan gerust eens contact op voor een vrijblijvende intake. Tijdens deze intake nemen we jouw hulpvraag samen door en bekijken we de huid. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld zodat jij precies weet hoe jouw klachten aangepakt kunnen worden. 

Huidtherapeut NVB huidzorg huidtherapie en laserpraktijk

Wellicht vind je deze blogs ook interessant

ingrediënten in huidverzorging

INGREDIËNTEN IN HUIDVERZORGING: VANAF WELKE CONCENTRATIE WERKEN ZE?

Voordat ik de opleiding huidtherapie ben gaan volgen, kocht ik regelmatig huidverzorgingsproducten bij de drogist. Hierbij keek ik niet goed naar wat er allemaal in het product verwerkt was. Na het afronden van de opleiding ben ik me bewust geworden van wat ik allemaal kocht. Ik ben kritisch gaan kijken naar de ingrediëntenlijsten. Uiteindelijk bleek dat ik bijna al mijn huidverzorgingsproducten weg kon gooien omdat de werkzame stoffen vrijwel allemaal als één van de laatste ingrediënten op de ingrediëntenlijst stonden. Tijd dus om in deze blog aandacht te besteden aan de meest bekende ingrediënten en vanaf welke concentraties ze werkzaam zijn.

dermatologisch getest hypoallergeen ph-neutraal

DERMATOLOGISCH GETEST, HYPOALLERGEEN EN PH-NEUTRAAL: WAT ZEGT DAT NU PRECIES?

Dermatologisch getest, hypoallergeen en pH-neutraal: we zien deze woorden regelmatig verschijnen op de verpakking van huidverzorgingsproducten. Maar wat zegt dit nu eigenlijk over het product? Tijd om deze drie begrippen eens onder de loep te nemen.

NVB huidzorg
Beemd 6
4854SC Bavel

T: 0638780020
M: info@nvbhuidzorg.nl

Openingstijden:
Klik hier voor de actuele openingstijden

NVB huidzorg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).