Jaderollers, reinigingsborstels en vacuüm poriereinigers: we hebben er vast wel eens van gehoord of ze voorbij zien komen in reclames. De beautyindustrie staat namelijk niet stil. Er worden steeds meer producten op de markt gebracht die doen beloven dat ze de huid weer gaan laten stralen. Maar werken deze producten nu eigenlijk wel echt? En is het wel zo veilig voor de huid? Kom daar achter in deze blog.
Jaderollers
Jaderollers zien eruit als een soort kleine verfrollertjes met een groene jadesteen. Deze steen zou een beschermende en helende werking hebben. Wanneer de jaderoller op de huid gebruikt wordt, dan zou dit eveneens zorgen voor een detox-effect, betere doorbloeding en drainage van de huid.
De jaderoller zorgt voor een masserend effect op de huid. Massage kan zorgen voor een betere doorbloeding en drainage van de huid. Deze massage zou je echter ook gewoon met je handen en vingers kunnen toepassen, daar is een jaderoller niet per se voor nodig. De verdere meerwaarde van de groene jadesteen voor de huid is vooralsnog niet wetenschappelijk bewezen. Als huidtherapeut zou ik dit product dan ook niet aanschaffen.
Elektrische reinigingsborstels
Elektronische reinigingsborstels maken gebruik van trillingen en andere bewegingen voor een diepe reiniging van de huid. Zo zou de huid beter gereinigd worden in vergelijking met reiniging middels handen en vingers.
Elektrische reinigingsborstels zijn inderdaad in staat om de huid dieper te kunnen reinigen. De huid kan echter ook té grondig gereinigd worden waardoor gemakkelijk beschadigingen kunnen ontstaan. Tevens kunnen bacteriën zich gemakkelijk nestelen in de kop van de borstel. Het is dus erg belangrijk om de borstel vaak te reinigen. Ik zou deze borstel zelf alleen adviseren bij mensen waar een diepe reiniging belangrijk is. Dit is het geval bij mensen die veel make-up gebruiken op de huid. Ik zou de elektrische reinigingsborstels daarnaast afraden bij mensen met een gevoelige en kwetsbare huid.
Poriënreinigers
Dit apparaat zorgt er met behulp van zuigkracht voor dat de poriën gereinigd worden. Ook zullen mee-eters verwijderd worden waardoor de huid frisser en zuiverder wordt.
Zelf sta ik niet achter dit product. Het kan al vrij lastig zijn om mee-eters te verwijderen met de vingers, laat staan hoe veel zuigkracht een apparaat moet hebben om de bovengenoemde beloftes waar te kunnen maken. De kans op blauwe plekken, irritaties en huidbeschadigingen is dan ook vrij hoog. Laat dus liever je huid goed reinigen bij een specialist, zoals bijvoorbeeld een huidtherapeut. Tevens kunnen huidverzorgingsproducten met salicylzuur goed werken om mee-eters te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan de Dermaceutic Mask 15 of Toskani Imperfection Peel Booster.
Wellicht vind je deze blogs ook interessant
Zijn foundations slecht voor je huid of niet?
Op het internet lees je vaak dat foundations slecht zijn voor de huid. Zo zou je huid niet meer kunnen ademen en makkelijk verstopt raken. Hierdoor kunnen puistjes en onzuiverheden ontstaan. Ook zouden foundations de huid kunnen uitdrogen waardoor de huid sneller veroudert. Maar is deze informatie wel helemaal juist? In deze blog zal je achter het antwoord komen.
DERMATOLOGISCH GETEST, HYPOALLERGEEN EN PH-NEUTRAAL: WAT ZEGT DAT NU PRECIES?
Dermatologisch getest, hypoallergeen en pH-neutraal: we zien deze woorden regelmatig verschijnen op de verpakking van huidverzorgingsproducten. Maar wat zegt dit nu eigenlijk over het product? Tijd om deze drie begrippen eens onder de loep te nemen.