Laserontharing: feiten en fabels

laserontharing breda

Laserontharing

Sinds kort kun je bij NVB huidzorg ook terecht voor lasertherapie. Bij NVB huidzorg maken we gebruik van de krachtige GentleMax Pro. Deze laser kan ingezet worden voor diverse huidklachten, waaronder voor het behandelen haargroei, pigmentvlekken, couperose, beenvaatjes en schimmelnagels. Vooral laserontharing is een populaire behandeling waar veel informatie over te vinden is. In de praktijk merken we dat er ook veel onjuiste informatie verstrekt wordt. In deze blog zal er dan ook dieper worden ingegaan op de feiten en fabels rondom laserontharing. 

Laserontharing feiten en fabels

Voor het laseren moeten de haren altijd geschoren worden, maar scheren zorgt er juist voor dat haren dikker en donkerder worden

FABEL. Tijdens het scheren blijf je aan het oppervlakte van de huid. Er gebeurt tijdens het scheren niks met de haarwortel waardoor een haar simpelweg niet dikker en donkerder terug zou kunnen groeien. Het kan echter wel zo lijken aangezien een haar op het dikste punt wordt afgeschoren, namelijk zo dicht mogelijk bij de huid. Een haar die uitgegroeid is, lijkt minder dik en stug dan een haar die enkele dagen geleden geschoren is.

Lasertherapie is effectiever dan IPL

FEIT. Bij een laser werkt de energie namelijk selectiever op één doel, zoals bijvoorbeeld de haren bij laserontharing. Het voordeel is dat alle energie naar dit doel gaat met veel effectiviteit. Bij IPL wordt de energie echter breder afgegeven aan de huid. Zo komt de energie niet alleen bij de haren, maar ook bij andere structuren in de huid. Het nadeel hiervan is dat er minder energie naar de haren gaat met daardoor minder effectiviteit. Een ander nadeel is dat een IPL niet geschikt is bij donkere huidtypes terwijl dit bij veel lasers wel mogelijk is. 

laserbehandeling in breda

In de zomer kun je niet laseren

FABEL. Heel vaak wordt er gedacht dat er in de zomer geen laserbehandelingen uitgevoerd kunnen worden, maar dit is echter een fabel. Lasertherapie vindt namelijk ook plaats in landen waar het hele jaar de zon schijnt. Het gaat er vooral om hoe iemand de huid beschermt tegen de zon. Tijdens laserbehandelingen is het belangrijk dat je 4 weken voor en 4 weken na de behandeling oplet met zonlicht. Dit betekent dat de huid om de 2 uur ingesmeerd moet worden met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30 wanneer iemand buiten komt. Probeer daarnaast de schaduw wat vaker op te zoeken tussen 11:00 en 15:00 uur aangezien de zon op deze tijden het sterkst is. 

Alle haren zijn geschikt voor laserontharing

FABEL. Helaas kunnen lichtblonde, rode en grijze haren niet gelaserd worden. De laserstraal zoekt namelijk naar het pigment in de haren en gaat dit vervolgens verwarmen. Deze warmte wordt naar het haarzakje geleid waar deze vervolgens beschadigd raakt en er geen haren meer terug kunnen groeien. Wanneer er echter onvoldoende pigment in de haren zit, kan de laserstraal onvoldoende warmte geven waardoor de behandeling onvoldoende effect geeft. Bij lichtblonde, grijze en rode haren zit er te weinig pigment in de haren.

Na laserontharing bent u voor altijd haarvrij

FABEL. Lasertherapie is een uiterst effectieve methode om haren permanent te verwijderen. Het is echter raadzaam om eens in de zoveel tijd een onderhoudsbehandeling uit te voeren om het resultaat optimaal te houden. Op het lichaam bevinden zich namelijk veel inactieve haren. Deze haren kunnen echter actief onder invloed van hormonen. Het is daarom verstandig om onderhoudsbehandelingen toe te passen om deze nieuwe haren onder controle te houden.

Laserontharing is niet pijnloos

FEIT. Over het algemeen is laserontharing niet pijnloos. Tijdens het laser ontharen kunnen er lichte prikjes ervaren worden evenals een warm of licht branderig gevoel. Dit gevoel trekt na het laseren vrijwel direct weer weg.

Laserontharing is schadelijk

FABEL. Een laserbehandeling is niet schadelijk wanneer iemand zich aan de gegeven adviezen houdt en wanneer de behandeling uitgevoerd wordt door een kundige specialist. Zoek dus goed uit bij welke specialist je deze behandeling laat doen. 

Tussen de laserbehandelingen door mag je gewoon doorgaan met harsen en epileren

FABEL. Het principe van laserontharing is dat de laser het pigment in de haren verwarmt. Deze warmte wordt via de haar in de huid naar het haarzakje geleid. Hierdoor raakt het haarzakje beschadigd en zal er uiteindelijk geen nieuwe haar terug groeien. Wanneer er echter geëpileerd of geharst wordt, dan is er geen haar meer aanwezig in de huid waardoor de laser geen warmte meer kan afgeven aan het haarzakje. Een laserbehandeling heeft in dat geval geen effect meer. Het is daarom belangrijk dat de haren 4 weken voorafgaand en ook tussen de behandelingen door niet meer worden geëpileerd of geharst.

Laserontharing bij NVB huidzorg

Wil jij graag starten met laserontharing? Dat kan bij NVB huidzorg! WIl je graag meer informatie? Klik dan eens op de onderstaande knop.

vrijblijvend huidadvies

NVB huidzorg is een praktijk voor huidtherapie in de omgeving Bavel, Breda, Ulvenhout, Chaam en omstreken. Als erkende HBO-gediplomeerde huidtherapeut van NVB huidzorg help ik jou graag verder om huidklachten te verminderen. Wil jij graag weten of je last hebt van fibromen of ouderdomswratten en wat NVB huidzorg voor jou kan betekenen? Neem dan gerust eens contact op voor een vrijblijvende intake. Tijdens deze intake nemen we jouw hulpvraag samen door en bekijken we de huid. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld zodat jij precies weet hoe jouw klachten aangepakt kunnen worden. 

NVB huidzorg
Beemd 6
4854SC Bavel

T: 0638780020
M: info@nvbhuidzorg.nl

Volg ons ook via:

Aangesloten bij:

Openingstijden:
Klik hier voor de actuele 
openingstijden

Wellicht vind je deze blogs ook interessant

huidtherapeut schoonheidsspecialist dermatoloog

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN SCHOONHEIDSSPECIALIST, HUIDTHERAPEUT EN DERMATOLOOG?

Veel mensen kennen het beroep schoonheidsspecialisme of dermatologie. Bij huidtherapie is dit echter heel anders. Voor velen is huidtherapie een onbekend terrein. Ze weten niet goed wat een huidtherapeut precies doet en wat het verschil is met een schoonheidsspecialist of dermatoloog. Tijd dus om hier dieper op in te gaan in deze blog.

acne puistjes

Feiten en fabels over acne

Over acne is al veel bekend. Op het internet is dan ook veel informatie te vinden over dit onderwerp. Soms lezen we allerlei dingen over acne, maar is dit allemaal wel waar? Tijd dus om de feiten en fabels over acne eens op een rijtje te zetten.