Huidbehandelingen in de zomer: wat kan wel en niet?

zomer behandeling

Nu de zon volop schijnt, wordt vaak de vraag gesteld of een huidbehandeling wel veilig is om te ondergaan. Veel mensen denken dat ze de afspraak moeten annuleren of uitstellen, maar dat is in de meeste gevallen vaak niet nodig. Gelukkig kunnen veel behandelingen in de zomermaanden gewoon toegepast worden, soms met aanvullende zonadviezen. In deze blog zullen we hier dieper op ingaan.

zomer

Veilig in de zomer

Reinigingsbehandelingen en schimmelnagels laseren
Reinigingsbehandelingen waarbij de huid schoongemaakt wordt en onzuiverheden worden verwijderd, kunnen in de zomer veilig worden toegepast. Dit geldt ook voor het laseren van schimmelnagels. Je hoeft hierbij niet op te letten met de zon.

Veilig, mits de zonadviezen in acht worden genomen

Milde peelings, dermapen en coagulatie
Bij deze behandelingen is het vooral belangrijk dat huid 2-4 weken na de behandeling beschermd wordt tegen de zon aangezien de huid aan het herstellen is. Smeer de huid in met een zonnebrandcrème met minimaal SPF30 en herhaal dit iedere 2 uur indien je langer buiten bent. Probeer daarnaast de schaduw wat vaker op te zoeken.

Lasertherapie voor overbeharing, pigmentvlekken, couperose en beenvaatjes
Bij laserbehandelingen is het belangrijk dat de huid niet zongebruind is voorafgaand aan de behandeling. De laser is namelijk in staat om het oppervlakkige pigment, wat is ontstaan door de zon, te absorberen waardoor complicaties kunnen ontstaan. We adviseren om de huid circa 4 weken voorafgaand aan de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Smeer de huid in met een zonbescherming met minimaal SPF30 en herhaal dit iedere 2 uur indien je langer buiten bent. Zoek tevens de schaduw vaker op. Dit is vooral belangrijk bij de mensen die gemakkelijk bruin worden. Ben je toch onverhoopt flink bruin geworden? Dan moeten we de afspraak verplaatsen. Na een laserbehandeling is het tevens belangrijk om de huid 1-2 weken te beschermen tegen de zon aangezien de huid aan het herstellen is.

Niet veilig en daarom niet mogelijk in de zomer bij NVB huidzorg

Medium en diepe peelings
Medium en diepe peelings zijn in staat om de huid intensief te laten afschilferen waardoor de bovenste huidlaag wordt verdund. Hierdoor is de huid extra gevoelig voor zonlicht. Dit is de reden dat medium en diepe peelings bij NVB huidzorg niet worden toegepast tijdens de zomerperiode om de kans op het ontstaan van pigmentvlekken te voorkomen.

vrijblijvend huidadvies

NVB huidzorg is een praktijk voor huid- en lasertherapie in Breda. Wil jij graag weten wat NVB huidzorg voor jou kan betekenen? Neem dan gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvende intake. Tijdens deze intake nemen we jouw hulpvraag samen door en bekijken we de huid. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld zodat jij precies weet hoe jouw klachten aangepakt kunnen worden. 

Wellicht vind je deze blogs ook interessant

vitamine c antioxidant huidveroudering

GLOW FACIAL: DE IDEALE ZOMERBEHANDELING VOOR DE HUID

Vanaf 21 juni start officieel de zomer. De dagen worden steeds zonniger en de temperatuur stijgt. Onze huid wordt steeds meer blootgesteld aan UV-straling. In mijn vorige blog had ik al wat meer verteld over de invloed van zonlicht op de huid. In de zomerperiode kan de huid dus wel wat extra hulp gebruiken. Tijd om in deze blog wat meer te vertellen over de Glow Facial behandeling.

zon zonnebrandcreme

DE INVLOED VAN ZONLICHT OP DE HUID

We zijn ons steeds beter bewust aan het worden van de effecten van de zon. Van veel (onbeschermde) zonblootstelling is bekend dat het de kans op huidkanker kan vergroten. Vooral zonblootstelling en verbranding op jonge leeftijd is een risicofactor. Zonlicht heeft echter ook voordelen. Zo wordt er vitamine D aangemaakt in de huid en voel je je gelukkiger. Toch is er nog veel meer te vertellen over zonlicht. In deze blog ga ik jullie dan ook meer informatie geven over de verschillende vormen van UV-stralen, de invloed op de huid en geef ik praktische tips.