Dermatologisch getest, hypoallergeen en pH-neutraal: wat zegt dat nu precies?

dermatologisch getest hypoallergeen ph-neutraal

Dermatologisch getest, hypoallergeen en pH-neutraal: we zien deze woorden regelmatig verschijnen op de verpakking van huidverzorgingsproducten. Maar wat zegt dit nu eigenlijk over het product? Tijd om deze drie begrippen eens onder de loep te nemen.

Dermatologisch getest

Dermatologisch getest zegt eigenlijk maar vrij weinig. Het betekent dat het huidverzorgingsproduct door dermatologen op een groep vrijwilligers is getest. Het is echter niet bekend hoe groot deze groep was en wat de kwaliteit en betrouwbaarheid was van dit onderzoek. Daarnaast mag het woord ‘dermatologisch getest’ vrij gebruikt worden. Zo ben je bijvoorbeeld niet wettelijk verplicht om de uitslag van de test te delen, zelfs als deze negatief was. Kortom: ook met de term ‘dermatologisch getest’ weet je nog steeds niet of je huidverzorgingsproduct goed of slecht is.

hypoallergeen

Hypoallergeen betekent dat er een lage kans is om een allergische reactie of irritatie te krijgen op het huidverzorgingsproduct. Er zijn veel stoffen die een allergische reactie of irritatie kunnen geven. Er is echter nergens wettelijk vastgelegd welke ingrediënten het product niet mag bevatten om ‘hypoallergeen’ te zijn. Iedereen zou het dus als het ware op de verpakking kunnen zetten. Weet je voor welke ingrediënten je allergisch bent? Check dan altijd zelf de ingrediëntenlijst.

pH-neutraal

Een ander woord voor pH-waarde is ook wel zuurgraad. De pH-waarden liggen tussen de 0 en de 14. Hierbij is 0 extreem zuur en 14 extreem basisch. Een vloeistof is zuur wanneer de pH-waarde onder de 7 ligt en basisch wanneer de pH-waarde boven de 7 ligt. De pH-waarde van de huid ligt rond de 5,5 en is dus een beetje zuur. Met de term pH-neutraal wordt aangegeven dat het product dezelfde pH-waarde zou hebben als de huid. Hierdoor wordt er gesuggereerd dat het product goed te verdragen is door de huid. Hierover kan echter geen garantie gegeven worden. Wanneer er irriterende stoffen in het product zitten, zoals bijvoorbeeld alcohol, dan kan de pH-waarde van de huid alsnog aangetast worden. Hierdoor is het product juist niet verdraagzaam voor de huid.

vrijblijvend huidadvies

NVB huidzorg is een praktijk voor huidtherapie in de omgeving Bavel, Breda, Ulvenhout, Chaam en omstreken. Als erkende HBO-gediplomeerde huidtherapeut van NVB huidzorg help ik jou graag verder om huidklachten te verminderen. Wil jij graag weten wat NVB huidzorg voor jou kan betekenen? Neem dan gerust eens contact op voor een vrijblijvende intake. Tijdens deze intake nemen we jouw hulpvraag samen door en bekijken we de huid. Vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld zodat jij precies weet hoe jouw klachten aangepakt kunnen worden. 

NVB huidzorg
Beemd 6
4854SC Bavel

T: 0638780020
M: info@nvbhuidzorg.nl

Aangesloten bij:

Openingstijden:
Donderdagen 08:30 – 21:00 uur

Volg ons ook via:

Misschien vind je deze blogs ook interessant

huidtherapeut schoonheidsspecialist dermatoloog

Wat is het verschil tussen een schoonheidsspecialist, huidtherapeut en dermatoloog?

Veel mensen kennen het beroep schoonheidsspecialisme of dermatologie. Bij huidtherapie is dit echter heel anders. Voor velen is huidtherapie een onbekend terrein. Ze weten niet goed wat een huidtherapeut precies doet en wat het verschil is met een schoonheidsspecialist of dermatoloog. Tijd dus om hier dieper op in te gaan in deze blog.

huidverzorging huidproducten

Huidverzorging do's and dont's

Hedendaags weten we steeds beter hoe we onze huid moeten verzorgen. Veel informatie is namelijk te vinden op het internet. Het is soms echter lastig om tussen alle informatie op het internet te filteren wat nu daadwerkelijk waar is en wat met een korreltje zout genomen moet worden. Ik kom dan ook in de praktijk nog vaak situaties tegen waarbij mensen de huid op een verkeerde manier verzorgen waardoor soms huidproblemen ontstaan of verergeren. Tijd dus om eens aandacht te besteden aan de do’s and don’ts omtrent de huidverzorging.