5 tips wanneer je last hebt van een vette huid

tips vette huid

Heb jij last van een vette huid en wil je graag weten wat je hieraan kunt doen?
Bekijk dan eens deze video. In deze video geef ik je 5 tips die je zelf kunt toepassen wanneer je last hebt van een vette huid.

Skintip 1 – Reinig de huid niet vaker dan 2 keer per dag
Door de vette laag op de huid denken veel mensen dat ze de huid vaak moeten wassen. Wanneer de vette laag is verwijderd, voelt de huid namelijk schoon en fris aan. Doordat je de huid vaker dan 2 keer per dag reinigt, wordt er te veel talg van de huid afgehaald. Hierdoor denkt de huid dat er meer talg aangemaakt moet worden om te compenseren. Hierdoor krijg je uiteindelijk nog meer last van een vette huid. Reinig de huid dus maximaal 2 keer per dag.

Skintip 2 – Vermijd alcohol in huidverzorgingsproducten
Alcohol werkt ontvettend op de huid. Hierdoor lijkt alcohol in eerste instantie heel goed te werken tegen een vette huid. Het tegendeel is echter waar. Alcohol ontvet de huid te sterk. Hierdoor gaat de huid compenseren door nog meer talg aan te maken. Hierdoor krijg je een nog vettere huid. Daarnaast kan alcohol de huid flink irriteren. Hierdoor kunnen roodheden en onzuiverheden bestaan. Er zijn vormen van alcohol die wel veilig gebruikt kunnen worden op de huid, namelijk vetalcoholen. Voorbeelden van vetalcoholen zijn Cetyl Alcohol, Cetearyl alcohol, Behenyl alcohol en Myristyl alcohol.

Skintip 3 – Let op met te volle producten op de huid
Kies voor lichte substanties wanneer je last hebt van een vette huid. Gels, serums en lichte crèmes zijn ideaal om te gebruiken. Ze leggen namelijk geen dikke laag over de huid heen.

Skintip 4 – Gebruik huidverzorgingsproducten met salicylzuur
Salicylzuur werkt talgoplossend, ontstekingsremmend en antibacterieel. Salicylzuur is mild voor de huid en verwijdert daarnaast de dode huidcellen op de huid. Salicylzuur is in staat om in de poriën te dringen en deze schoon te maken. Hierdoor is salicylzuur een ideaal ingrediënt bij de vette huid. Ook kunnen onzuiverheden en ontstekingen actief aangepakt worden.

Skintip 5 – Let op met heet water op de huid
Het gebruik van heet water op de huid kan zorgen voor uitdroging. Heet water verwijdert talg op de huid. Daarnaast raakt de huidbarrière beschadigd. Vocht in de huid verdampt gemakkelijk. De huid denkt dat er een tekort is aan talg waardoor er juist meer talg aangemaakt wordt. Hierdoor verergeren de klachten uiteindelijk.