Mijn eerste jaar als ondernemer van NVB huidzorg

1 jaar ondernemer

NVB huidzorg bestaat alweer 1 jaar, wat vliegt de tijd voorbij! Een lange tijd heb ik getwijfeld om NVB huidzorg op te richten, zeker in deze coronatijd. Na lang wikken en wegen heb ik uiteindelijk toch besloten om voor mezelf te starten. Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Desondanks is het ondernemerschap niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Sterker nog: ik heb het ondernemerschap best wel onderschat. Ben jij nieuwsgierig naar mijn ervaringen als ondernemer? Lees dan snel verder!

De opstart van NVB huidzorg

In 2018 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut. Tijdens de opleiding heb ik altijd al geroepen dat het me leuk leek om voor mezelf te starten. Ik vond het echter te spannend om direct na mijn studie een eigen zaak te openen. Ik wilde namelijk eerst wat ervaring op doen in diverse klinieken. Nadat ik 3 jaar ervaring had opgedaan als huidtherapeut heb ik besloten dat ik graag voor mezelf wilde gaan beginnen. Door corona heb ik echter lang getwijfeld. Kon ik niet beter nog even wachten? Zouden mensen wel naar mijn praktijk willen komen? Mijn gevoel zei me echter dat ik ervoor moest gaan. Na lang wikken en wegen heb ik toch besloten om mijn gevoel te volgen en om mijn eigen zaak op te richten. Na dit besluit kwam er erg veel op me af, van het bedenken van een bedrijfsnaam tot aan het kiezen van een geschikt boekhoudprogramma. Gelukkig ken ik veel ondernemers in mijn omgeving waar ik veel tips van kreeg, dit hielp me weer een stuk verder. 

Huidtherapeut NVB huidzorg huidtherapie en laserpraktijk

Het ondernemerschap kent Pieken en dalen

Is het ondernemerschap uiteindelijk hoe ik het had verwacht? Mijn antwoord daarop is nee. Ik heb het ondernemerschap namelijk best wel onderschat. Je hoort andere ondernemers namelijk makkelijker praten over de dingen die goed gaan in vergelijking met de dingen die minder goed gaan. Ieder bedrijf heeft te maken met pieken en dalen. Je krjgt daarnaast veel te maken met twijfel en komt jezelf als persoon enorm tegen. Je moet duidelijk voor ogen hebben wat je plus- en minpunten zijn en hiermee om kunnen gaan. Mijn valkuil is onzekerheid. Onzekerheid heb ik altijd al in me gehad. Als een patiënt bijvoorbeeld de afspraak annuleert, ga ik meteen twijfelen of ik het allemaal wel goed heb gedaan. Ook vergelijk ik mijn praktijk met andere praktijken die al veel verder zijn. Dit maakt me onzeker en ongeduldig. Ik ben me de afgelopen tijd erg bewust geworden van deze minpunten. Ik probeer te werken aan deze onzekerheden en mijn pluspunten juist wat meer in te zetten.  Ook ben ik me gaan beseffen dat er in ieder bedrijf fouten worden gemaakt en dat dit juist heel leerzaam is. Je groeit hierdoor als persoon en als bedrijf. 

trots op NVB huidzorg

 Het ondernemerschap kent pieken en dalen en vereist lef en doorzettingsvermogen. Dat is niet altijd even makkelijk, maar desondanks zou ik het ondernemerschap voor geen goud willen missen. Ik ben nog steeds blij dat ik de keuze heb gemaakt en ook trots dat ik NVB huidzorg heb opgericht. Ik ben blij dat ik met mijn praktijk andere mensen kan helpen naar hun droomhuid. Ik heb dan ook enorm veel energie om NVB huidzorg nog beter op de kaart te gaan zetten en dat iedereen in de omgeving Breda straks weet wie NVB huidzorg is. 

Wellicht vind je deze blogs ook interessant

eigen huidverzorgingsroutine

VLOG 2: mijn eigen huidverzorgingsroutine

In deze video leg ik jullie uit hoe ik als huidtherapeut mijn eigen huid verzorg in de avond. Ik leg stap voor stap uit wat ik gebruik, wat er precies in het product zit en hoe ik het product inzet.

eigenaar nvb huidzorg

VLOG 1: INTRODUCTIE

Daar is hij dan: vlog nummer 1! In deze vlog zal ik jullie meer vertellen over mezelf als huidtherapeut en eigenaresse van NVB huidzorg en waar dat NVB huidzorg voor staat.

NVB huidzorg
Beemd 6
4854SC Bavel

T: 0638780020
M: info@nvbhuidzorg.nl

Openingstijden:
Klik hier voor de actuele openingstijden

NVB huidzorg is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).